Cuplul INTJ & ENFP

Compatibilitățile dintre personalități au existat mereu în teoria MBTI dar până acum nu am auzit opinii clare cu privire la sustenabilitatea cuplurilor și dacă acestea se completează reciproc.

INTJ (Arhitectul) și ENFP (Activistul) sunt două tipuri de personalitate distincte, având doar intuiția (N) în comun. Deși INTJ-ul tinde să fie rece, distant, obiectiv și organizat, ENFP-ul se află la capătul opus, unde creativitatea, haosul de idei, spiritul energic și afecțiunea domină.

Mai departe, am adunat opinii cu privire la cuplul INTJ & ENFP:

Laura (ENFP): Povestea mea personală a început când l-am întâlnit prima dată pe tipul cu care mă întâlnesc în prezent, un INTJ – am fost uimită de inteligența și înțelepciunea lui. Aveam o profundă admirație pentru mintea lui strălucitoare – ce aș face ca să fiu în capul lui doar o zi?

Nu credeam că este introvertit. A vorbit atât de mult. Nu-mi venea să cred că cineva ar putea înțelege mizeria din capul meu sau să se raporteze la felul în care privesc lumea. Singura lui propoziție avea să devină ancora tuturor gândurilor mele împrăștiate. M-a ascultat cu răbdare și de parcă m-ar cunoaște mai bine decât mă cunoșteam eu, a oferit soluții mai bune decât cele la care mi-aș fi putut gândi. Simțeam foarte multă durere când ne-am întâlnit prima dată – fiind consumată psihic și ținută ostatică de poarta de emoții, tipică unui ENFP.

Pe măsură ce petreceam mai mult timp împreună, părea că am devenit o persoană diferită. Am devenit persoana care trebuia să fiu – fără bagajele și fronturile mele pe care le păstrez pentru a mă proteja. Prezența lui puternică, dar calmă, m-a atras ca o îmbrățișare caldă și sigură. Mi-a ordonat atât de bine gândurile și dilemele interioare. Mi-a luat ideile în serios și chiar m-a ajutat să stabilesc un plan ferm pentru a le realiza. El și-a dorit cu adevărat să fiu cel mai bun posibil, ceea ce este cu adevărat un cadou pentru mine. M-a încurajat să fiu în mod autentic eu și să-mi urmăresc viața fără teamă. Mi-a plasat bunăstarea ca prioritate, lucru pe care m-am străduit să fac pentru că eram mereu obosită/stresată fizic.

John (INTJ): Am fost cu o femeie ENFP la care încă mă gândesc, probabil mai mult decât la oricine. Relațiile pot fi pasionale și intime cu sex uimitor, deși nu se bazează neapărat pe asta. Chimia nu este ceva ce vei uita vreodată. Dar poate fi un meci destul de intens. Acestea sunt observațiile mele:

Am putea vorbi și ne scriem ore în șir. Încă am putea face acest lucru. Îi place să preia controlul asupra unei situații, „așa este ceea ce voi face, urmărește-mă”, îmi spunea. Ceea ce este foarte drăguț, creativ și ambițios. Îi place să pună lucrurile împreună doar pentru a vedea ce se întâmplă – mâncare, experiență, prieteni, orice. De obicei, în ultimul moment.

Nu-i place critica constructivă sau nimic care seamănă cu critica. Cred că îi era frică să înfrunte problemele pe deplin sau să vadă piesele care cauzează problema. Era foarte predispusă să se răzgândească sau să-și asume angajamente în general/ într-o perioadă scurtă de timp. Sunt uimit că ar putea să-și păstreze o slujbă.

WitchCraft (ENFP): INTJ nu va iniția contactul până când ENFP nu își va arăta natura intelectuală, profundă, ciudată. Totodată, ENFP începe conversația și ia INTJ-ul și pentru orice altă persoană din preajmă.

Conexiunea ENFP și INTJ poate fi entuziasmantă. Conversațiile sunt ușoare și pot duce la o mai bună înțelegere a aceluiași subiect. Aceasta a fost o experiență foarte atractivă, deoarece ENFP-urilor le place să înțeleagă imaginea de ansamblu, așa că stimularea intelectuală este un avantaj enorm.

Am simțit că suntem pe aceeași lungime de undă, uneori se întâmplă lucruri mici. EX: Am observat un nor frumos, iar cel mai ciudat lucru, INTJ-ul îmi trimite un mesaj text cu o imagine a unui nor și continuă să descrie semnificația acestuia.

Este o relație în care ambii sunt apreciați și li se permite să fie ei înșiși. A fi matur este un factor cheie uriaș pentru dinamică, deoarece se vor produce greșeli de comunicare. INTJ este foarte direct, iar uneori acest lucru poate fi înțeles greșit de către ENFP. Dacă ENFP nu este suficient de matur, ei nu vor spune ce este în neregulă, iar asta duce la probleme.

ENFP este emoționant și uneori poate fi înțeles greșit de către INTJ. Dacă INTJ nu s-a dezvoltat suficient din punct de vedere emoțional, ei vor continua să solicite un răspuns sau informații „ascunse” la o problemă atunci când aceasta nu există.

Mă distrez cel mai mult făcând cele mai aleatorii lucruri cu INTJ-urile. INTJ va proteja ENFP și va oferi sfaturi solide, în timp ce ENFP poate încuraja INTJ să ofere o șansă oamenilor din jur pe care îi disprețuiește. Echilibrul reciproc este esențial. Găsesc INTJ-urile destul de rare, așa că am întâlnit doar unul până acum. INTJ-urile și ENFP-urile pot lega o prietenie grozavă dacă ambii sunt dispuși să exploreze asta

Comentariile au fost traduse de pe site-ul Quora:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: