Nicolae C. Ariton, profesor în cadrul Liceului Tehnologic „Ion Mincu” din Tulcea, a anunțat în această lună publicarea cărții „Aegyssus versus anopheles – sau marele război dintre tulceni și țânțari”. Lucrare aparține genului science-fiction (SF), unde comunitatea orașului Tulcea este în centrul acțiunii.

Autorul lucrării a precizat: „Am ales cele două nume latine, pentru a reprezenta, pe de o parte comunitatea orașului Tulcea, cu cea mai veche denumire cunoscută, Aegyssus, și de cealaltă parte, țânțarii, o adevărată armată dușmană, care a terorizat locuitorii Tulcei, indiferent dacă vorbim de cei din zilele noastre sau de cei de acum două mii de ani, armie pe care am numit-o generic Anopheles, după numele celei mai periculoase specii de țânțari” conform https://mistereledunarii.wordpress.com/.

Cartea „Aegyssus versus anopheles – sau marele război dintre tulceni și țânțari” se poate achiziționa la librăria de la Casa Cărții, iar pentru o comandă prin poștă, transportul este gratuit.

Nicolae Ariton a fost în trecut redactor la Jurnalul SF, colaborator la Sci-Fi magazin și coordonator al ziarului școlar „Moisil Zone”, premiat la nivel local și național. Printre operele publicate de acesta, se numără și „Pierdut în Tulcea. Misterele Dunării” (2013), „Tulcea sub banditul Licinski”, „Poveștile bazarului tulcean. Misterele Dunării” (2016), „ Tulcea la 1870” , volumul 1 (2012),